Холодницький: Термін затримання Насірова спливає сьогодні ввечері

Холодницький: Термін затримання Насірова спливає сьогодні ввечері

Укрінформ
Відстороненого голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова можуть звільнити після закінчення строку його затримання.

Про це заявив журналістам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький, який прибув до Солом'янського районного суду міста Київ, де сьогодні мають обрати  запобіжний захід Насірову, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо закінчиться передбачений законом строк затримання (термін спливає ввечері 5 березня - ред.), він (Насіров - ред.) підлягає звільненню», - заявив Холодницький.

Керівник САП висловив сумнів щодо можливості за таких обставин забезпечення гарантії того, що Насіров не почне переховуватися.

2 березня детективи НАБУ вручили Насірову повідомлення про підозру у скоєнні злочину. Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

САП має намір клопотати про обрання для Насірова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, Насіров завдав збитків бюджету на 2 млрд гривень.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні захист Насірова спершу наполягав, що відсторонений голова Державної фіскальної служби потребує термінової госпіталізації. Нібито, такого висновку дійшли лікарі «Феофанії» та «незалежні медики». Але після того, як був оприлюднений висновок лікарів Інституту кардіології, що стан Насірова госпіталізації не потребує, захист заявив клопотання про відвід судді, стверджуючи, що суддя у справі – упереджений.

Суддя повідомив, що це клопотання може бути розглянуто в понеділок, отже сьогодні засідання у справі про обрання запобіжного заходу Роману Насірову вже не буде. У САП назвали такі дії захисту навмисним затягуванням справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-