Холодницький: САП отримала підозру на Насірова 8 лютого

Холодницький: САП отримала підозру на Насірова 8 лютого

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, який прибув до Солом'янського районного суду міста Києва, де мають обрати запобіжний захід відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, стверджує, що САП отримала підозру на Насірова ще 8 лютого.

Про це Холодницький заявив у інтерв'ю журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підозра офіційно надійшла до нашої канцелярії 8 лютого. Після чого неодноразово скликалися наради для усунення тих протиріч, які виникли у прокурорів. Потім ми вимагали додатково тих чи інших свідків. І після проведення низки обшуків, коли в середу ми отримали ухвали, підозра була погоджена. Але Facebook все стерпить, говорити і писати можна багато», - зазначив Холодницький.

У своїй статті для DT.UA Юлія Мостова пише, шо оголошена підозра відстороненому главі Державної фіскальної служби Роману Насірову могла знаходитися в Спеціальній антикорупційній прокуратурі ще з грудня минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні захист Насірова спершу наполягав, що відсторонений голова  Державної фіскальної служби потребує термінової госпіталізації. Нібито, такого висновку дійшли лікарі «Феофанії» та «незалежні медики». Але після того, як був оприлюднений висновок лікарів Інституту кардіологіі, що стан Насірова госпіталізації не потребує, захист заявив клопотання про відвід судді, стверджуючи, що суддя у справі – упереджений.

Суддя повідомив, що це клопотання може бути розглянуто в понеділок, отже сьогодні засідання у справі про обрання запобіжного заходу Роману Насірову вже не буде. У САП назвали такі дії захисту навмисним затягуванням справи.

2 березня детективи НАБУ та прокурори САП затримали голову Державної фіскальної служби України та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою та службовим становищем»). За версією слідства, підозрюваний у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка», на загальну суму 2,019 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-