В уряді порахували, що Україна імплементувала менше третини необхідних актів ЄС

В уряді порахували, що Україна імплементувала менше третини необхідних актів ЄС

Укрінформ
Минулого року Україна імплементувала 36 актів законодавства Європейського Союзу з необхідних 126.

Про це на конференції "Підсумки імплементації Угоди про Асоціацію між Україною і ЄС за 2016 рік та подальші плани" заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У імплементації (Угоди про Асоціацію України  і ЄС - ред.) у нас є позитиви і негативи, що вдалося  і не вдалося. Якщо говорити сухою мовою статистики, то деякі речі виглядають достатньо невтішно. Наприклад, у 2016 році Україна мала імплементувати Положення 126 актів законодавства Європейського Союзу. За результатами року імплементовано 36 актів ЄС, з них 23 повністю, а 13 частково", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що це означає, що інші 90 актів не було впроваджено чи робота по них не велася, чи велася, але продовжується.

За словами віце-прем'єра, якісь із цих документів наразі знаходяться у міністерствах, частина - на міжвідомчому погодженні, а ще частина застрягла у парламенті або конкретних комітетах.

"Для мене це означає, що декларативний підхід до реалізації європейської інтеграції не працює", -  зауважила Климпуш-Цинцадзе.

У цьому контексті вона зазначила, що переважна більшість політичних партій прийшли у парламент під гаслами Євросоюзу, а уряд, призначений коаліцією, брав на себе зобов'язання стосовно імплементації Угоди з ЄС.

Климпуш-Цинцадзе нагадала приклад Польщі та інших нових членів ЄС, в яких політичні партії мали певні розбіжності стосовно асоціації з Євросоюзом, але згодом вони прийняли рішення, що євроінтеграція становить для них найвищий державний інтерес.

"Саме цей найвищий державний інтерес дозволив усім приймати рішення щодо європейської інтеграції уже без додаткового спротиву всередині країни. І це саме те, до чого хотілося б прийти тут", - підкреслила віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-