Карати треба організаторів блокади, а не її учасників - Тука

Карати треба організаторів блокади, а не її учасників - Тука

Укрінформ
Правоохоронні органи повинні карати організаторів так званої торгової блокади, а не її рядових учасників.

Про це заявив у ефірі "Свободи слова" на ICTV заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю неприпустимим до чесних вояків застосовувати силу, а от щодо тих організаторів, які це зробили, в мене жодних сумнівів немає", - сказав він.

Тука зазначив, що 10-15 депутатів із "Самопомочі", які на його думку все це організували, "ставлять рачки всю країну".

"Вони це все організували, але стоять осторонь, роблять вигляд, що "нас тут немає", - підкреслив він.

Як повідомлялося, на сепаратистських сайтах у понеділок поширили спільну заяву ватажків так званих "ДНР" та "ЛНР", у якій вони вимагають від Києва до 1 березня зняти транспортну блокаду Донбасу, що, за їхніми словами, суперечить Мінським домовленостям.

У разі, якщо їхня вимога не буде виконана, Захарченко та Плотницький погрожують узяти під контроль підприємства, що зберігають українську юрисдикцію, а також обіцяють припинити постачання вугілля на тимчасово не підконтрольних уряду України територіях.

В Україні вже майже місяць триває блокада залізничних шляхів, якими, зокрема, постачається вугілля з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу. Кабмін запровадив надзвичайні заходи у сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-