Артеменко підтвердив, що проводив переговори з представниками США

Артеменко підтвердив, що проводив переговори з представниками США

Укрінформ
Народний депутат Андрій Артеменко визнав, що проводив перемовини із представниками Сполучених Штатів Америки. 

Про це він заявив під час прес-конференції 27 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, я мав такі перемовини зі своїми колегами та партнерами в США. Україну мають почути, доки там формується позиція нової адміністрації, а далі, можливо, буде пізно. Я намагаюся дистанціювати Україну від безглуздої атитрампівської політики нинішнього керівництва держави. Вона не може надалі псувати нашу взаємодію зі США. Якщо в декого це викликало ревнощі, то варто звертатися до радників, які давали такі чудові поради", - сказав Артеменко.

До цього нардеп додав, що планує найближчим часом відвідати Вашингтон і Нью-Йорк, і буде "продовжувати свою справу: привертати увагу саме для вирішення кримського питання, привертати увагу до створення нової переговорної площини за участю країн-підписантів Будапештського меморандуму, де саме Сполучені Штати Америки, Великобританія, Росія та Україна повинні знайти компроміс, яким чином припиняти війну, яким чином виходити з українсько-російської кризи", -  зазначив Артеменко.

Раніше видання "The New York Times" повідомило про те, що український парламентар від "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрій Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Майклу Флінну за тиждень до його відставки. 

Після публікації статті народний депутат був виключений зі складу фракції Радикальної партії, прокуратура АР Крим порушила стосовно Артеменка кримінальне провадження за ч.1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-