Рада не змогла призначити свого кандидата в аудитори НАБУ

Рада не змогла призначити свого кандидата в аудитори НАБУ

Укрінформ
Верховна Рада не змогла визначити кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро і направила на доопрацювання в профільний Антикорупційний комітет відповідний проект постанови. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, спочатку нардепи розглядали проект постанови № 5571 авторства Єгора Соболєва, яким пропонувалося визначити кандидатом до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки НАБУ Роберта Сторча – заступника генерального інспектора Департаменту юстиції Сполучених Штатів Америки. Частину нардепів ця кандидатура не влаштовувала.

Водночас Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що фракції БПП і НФ запропонували іншу кандидатуру – Найджела Брауна, який одразу й виступив у Верховній Раді. 

Ця кандидатура також викликала обурення у деяких нардепів. Зокрема, Єгор Соболєв наполягав, що його комітет затвердив кандидатуру Сторча і правильним буде голосування тільки щодо цієї кандидатури. У відповідь Голова ВР повідомив, що інші кандидатури можуть вноситися під час розгляду проекту постанови у сесійній залі.

Зрештою, кандидатуру Сторча підтримали 76 нардепів, а Брауна - 205 з мінімально необхідних 226 голосів. Тоді нардепи направили проект постанови про визнання кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки НАБУ на доопрацювання в комітет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-