Ляшко підозрює, що в Артеменка є канадський паспорт

Ляшко підозрює, що в Артеменка є канадський паспорт

Укрінформ
Керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко підозрює, що у депутата з його фракції Андрія Артеменка окрім українського є ще й громадянство Канади.

Про це він заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас є підстави підозрювати, ми зараз проводимо відповідну перевірку, що в Андрія Артеменка є інше громадянство, крім українського. Що він один з тих, хто має іноземне громадянство... За моєю інформацією, Артеменко кілька разів приїжджав в Україну в 2010-2011 році за паспортом громадянина Канади», - сказав Ляшко.

Він додав, що хоче дізнатися чи Артеменко  відмовився від громадянства Канади, адже Конституцією заборонено подвійне громадянство.

«Таких як Артеменко, за моєю інформацією, в парламенті величезна кількість людей, які мають інше, крім українського, громадянство. Тому я вважаю нагальною необхідність врегулювання цього питання... Ми пропонуємо запровадити санкції і за наявності іншого громадянства, ніж українське громадянство, за умови укриття цього факту під час реєстрації нардепом має бути складений депутатський мандат», - додав Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-