Заліщук з Мюнхена розповіла про

Заліщук з Мюнхена розповіла про "позитивні сигнали, які важко переоцінити"

Ексклюзив
Укрінформ
У міру приходу до влади в Європі та у світі нових політиків завданням України є збереження єдності в підтримці України в її боротьбі з агресором. 

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу заявила народний депутат України Світлана Заліщук, яка взяла участь у 53-й Мюнхенській конференції з безпеки, що вже завершилася.

«Чи зможемо ми утримати цю міжнародну єдність підтримки України в контексті нашої боротьби проти агресії у міру появи нових гравців і приходу до влади нових урядів? Наше завдання - знайти і побудувати нову платформу, нову коаліцію з чіткою підтримкою України через ту ідею, що ми - союзники, що ми - головний контрибутор підтримки системи безпеки», - сказала Заліщук. 

Потрібно дати чітко зрозуміти, за її словами, що «ми - не проблема, не жертва, ми - частина вирішення проблем, які стоять перед світом». 

Вона відзначила виступ на конференції, перший на такому важливому міжнародному форумі, віце-президента США Майка Пенса, заяви якого прозвучали, на її думку, по-новому, «оскільки такого рівня заяв ми ще не чули від віце-президента, від нової американської адміністрації». Він дуже чітко сказав, що Росія - частина проблеми і що вона має чітко дотримуватися Мінських угод, а також що США будуть підтримувати Україну. «Це позитивні сигнали, які важко переоцінити», - вважає Заліщук.   

Депутат також звернула увагу на те, що канцлер ФРН Ангела Меркель приділила Україні частину свого виступу. «Вона (Меркель - ред.) залишається найсильнішим лідером у світі, який не згладжує кути, говорячи про Росію», - зауважила Заліщук. 

У цілому, хоча контекст конференції і насичений багатьма глобальними проблемами, про Україну говорили, і багато. Президент Петро Порошенко виступав в одній з ключових панелей. 

У конференції, що проходила 17-19 лютого, взяли участь більш як 500 політиків і експертів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-