Кличко: США повинні приєднатися до Нормандського формату

Кличко: США повинні приєднатися до Нормандського формату

Укрінформ
Сполучені Штати мають приєднатися до Нормандського формату переговорів для розв’язання ситуації на Сході України. Оскільки в нинішньому форматі прогресу, на жаль, досі немає

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє прес-служба КМДА.

Під час панельної дискусії Віталій Кличко звернувся також до Верховного представника ЄС із питань закордонних справ Федеріки Могеріні з запитанням щодо її позиції і можливості долучення США до Нормандського формату.

Верховний представник ЄС відзначила, що для Євросоюзу важливо зробити якомога більше для імплементації Мінських угод і заради цього опрацьовуються деякі нові ініціативи.

Приєднання США до Нормандського формату переговорів сприятиме ефективності і прогресу у врегулювання ситуації на Сході України, підкреслив Віталій Кличко в коментарі журналістам у Мюнхені.

«Я переконаний, що долучення США є однією з ключових складових. Тому на багатьох зустрічах тут я озвучував цю пропозицію. І впевнений, враховуючи сьогоднішній виступ на конференції віце-президента США Майка Пенса, приєднання Сполучених Штатів до Нормандського формату можливе», - підкреслив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-