Порошенко у Мюнхені назвав час і місце, де слід зупинити реваншизм Росії

Порошенко у Мюнхені назвав час і місце, де слід зупинити реваншизм Росії

Укрінформ
Світ має зрозуміти, що агресивну та реваншистську доктрину Росії слід зупинити зараз, в Україні.  

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у ході дискусії “Майбутнє Заходу: падіння чи повернення?” під час 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“І є тільки один час і одне місце для того, щоб протистояти цьому вченню (про “безкінечні” кордони Росії. - Ред.) і зупинити появу російського реваншизму. Час - “зараз”. Місце - “Україна”, - заявив Порошенко. 

Говорячи про те, що апетити Росії не обмежуються лише Україною, як дехто вважає, Президент нагадав історію з Путіним, “що говорить сама за себе”.

“Минулого року, в листопаді, президент Путін брав участь у церемонії нагородження переможців російської географічної асоціації. "Де закінчуються межі Росії?” - запитав він одного студента в аудиторії. "Російські кордони закінчуються в Беринговій протоці зі Сполученими Штатами”, - відповів студент. Це була правильна відповідь, але Путін все ж виправив хлопчика і сказав: "Російські кордони не закінчуються ніде!" Незважаючи на те, що він сказав потім, що це був просто жарт. Це зовсім не так!” - зазначив Порошенко.

Глава держави наголосив, що це не жарт, а вчення, яке сповідує керівництво РФ: “Це доктрина, і багато країн - в Європейському Союзі або за межами Атлантики - вже відчули цю доктрину в дії”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-