Рішення КСУ щодо мораторію на землю може з'явитися за півроку - нардеп

Рішення КСУ щодо мораторію на землю може з'явитися за півроку - нардеп

Укрінформ
Конституційний Суд України згідного з Регламентом може не раніше ніж за півроку завершити розгляд рішення, яке дозволятиме зняти мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення без ухвалення відповідного закону.

Про це заявив співавтор подання до КСУ, народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олексій Мушак під час круглого столу "Земельна реформа в Україні: популісти проти землевласників" 17 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Конституційний суд може зняти мораторій і ми матимемо вільний ринок  (землі - авт.). Він буде найбільш економічно вільний з усіх можливих варіантів. Це може статится за півроку, згідно регламенту Конституційного Суду", - заявив Мушак.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Мушак вніс до Конституційного Суду подання 55 народних депутатів щодо визнання неконституційним мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

У Земельному кодексі України вказано, що українську землю можна продавати і купувати. У прикінцевих положеннях кодексу зазначено, що купівля-продаж землі можливі лише за умови ухвалення закону про обіг земель. 

Водночас, в Україні досі не здійснено повну інвентаризацію  сільськогосподарських земель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-