КСУ просять визнати неконституційним мораторій на продаж сільгоспземлі

КСУ просять визнати неконституційним мораторій на продаж сільгоспземлі

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Мушак вніс до Конституційного Суду подання 55 народних депутатів щодо визнання неконституційним мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє прес-служба БПП у Facebook.

«Підписи 55 народних депутатів під конституційним поданням до Конституційного Суду я зібрав за один день. Це свідчить про велику підтримку моєї ініціативи у парламенті та суспільстві. Адже мораторій обмежує права і свободи громадян України. Наразі в державі є 7 млн власників земель та 42 млн громадян України, які не мають права купити землю у своїй рідній країні. Українці можуть купити землю у США, Великій Британії, Іспанії, Німеччині, Австрії, але не може це зробити у себе на батьківщині. Мені здається, що це колосальна несправедливість", - цитує депутата прес-служба.

Мушак зазначив, що на час запровадження мораторію у 2001 році в Україні не було великих земельних олігархів, але за 15 років мораторію частка землі в державній власності зменшилася, оскільки "вимивалася через різні корупційні схеми".

Серед ініціаторів подання - також депутати Віктор Романюк (фракція "Народний фронт") та Сергій Хлань (фракція БПП).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-