Розенко назвав блокаду Донбасу безглуздою

Розенко назвав блокаду Донбасу безглуздою

Відео
Укрінформ
Блокада поставки енергоресурсів з окупованого Донбасу - безглузда, переконаний віце-прем'єр Павло Розенко.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

Урядовець зазначив, що такі дії учасників блокування несуть вкрай негативні наслідки як для підприємств, розташованих у районі проведення АТО (Авдіївський коксохімічний завод), так і тих, що знаходяться в інших регіонах.

"Мало хто звернув увагу на повідомлення, яке було 2-3 дні тому, що Авдіївський коксохім – це бюджетоутворююче підприємство, одне з найбільших підприємств на тій території, де працюють сотні людей. Воно оголосило, що в результаті цієї блокади вони переходять на п'ятиденний робочий день... Це не прив'язано (до запровадження надзвичайного стану - ред.). Надзвичайний стан – це наслідки цієї ситуації. А причина - абсолютно безглузда, на мій погляд, блокада.

Друге, Авдіївський коксохім заявляє про те, що вони переходять на скорочений робочий день і через тиждень є загроза закриття підприємства на лінії зіткнення. В якому соціальному становищі знаходиться ціле місто? Потім з Авдіївським коксохімом відразу є загроза зупинки маріупольських заводів, запорізьких заводів, алюмінієвих заводів, зокрема Кривого Рогу. Ось пішла ланцюжок. І за нашими даними в цьому комплексі працює понад 300 тис. українських працівників", - зазначив Розенко.

Сьогодні учасники торгової блокади на Донбасі почали перекривати автошляхи. Зазначалося, що сьогодні був відкритий перший блокпост поблизу селища Золоте Луганської області. Найближчим часом планується створення блокпостів на інших автомобільних трасах.

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого, РНБО на засіданні розглядала питання нейтралізації загрози енергетичній безпеці України. Зокрема президент Петро Порошенко зазначив ризики для металургії та загрозу скорочення валютних надходжень через блокаду Донбасу.

У той же час глава держави пообіцяв розширити перелік товарів, заборонених до перевезення через лінію дотику.

Зараз на Донбасі заблоковано три залізничні лінії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-