Блокада Донбасу: Порошенко заявляє про безвідповідальність політиканів

Блокада Донбасу: Порошенко заявляє про безвідповідальність політиканів

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає, що блокада залізниці на Донбасі створює загрозу не лише енергетичній безпеці держави, а й усій економіці.

Про це глава держави сказав, виступаючи на засіданні РНБО, повідомляє прес-служба Президента.

"У зв'язку з абсолютно безвідповідальними діями політиканів, які на темі блокування влаштували собі абсолютно цинічний піар на крові, виникли прямі загрози енергетичній безпеці держави. Причому загрози сьогодні розповсюджуються не лише на енергетичну галузь. Вони "захищають" українську металургію від українського ж коксу, українські родини - від українського тепла, українські хати від українського світла, українців від робочих місць, а українську гривню - від стабільності", - наголосив Порошенко.

Президент нагадав, що через брак енергетичного вугілля виникли проблеми з енергопостачанням низки міст від Києва до Чернігова, Краматорська, Кременчука, Сум.

По-друге, за словами Порошенка, очевидними є ризики для металургійних підприємств, деякі з яких вимушені скоротити виробництво через брак сировини. Така ситуація створює, зокрема, загрозу скороченню валютних надходжень, оскільки лише в металургійному комплексі обсяг валютної виручки в річному вимірі складає більше 2 млрд доларів. "Нікому не треба пояснювати наслідки для курсової політики, для інфляційних процесів, для рівня добробуту і життя кожного громадянина України", - підкреслив глава держави.

Крім цього, зазначив Президент, учасники блокади "створюють образ слабкої держави, хаосу і отаманщини, коли держава не здатна навести порядок і такою видається картина в закордонні ЗМІ".

Порошенко наголосив, що такі дії дискредитують Україну в очах населення тимчасово окупованих територій і тим самим створюють перешкоди для подальшої реінтеграції цих територій, які мають бути звільнені винятково політико-дипломатичним шляхом.

Як повідомлялося, вчора Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про тимчасове впровадження надзвичайних заходів на ринку електричної енергії.

25 січня люди, які називають себе ветеранами АТО, та народні депутати перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу.

26 січня було заблоковано ділянку Шипилове - Світланове, 2 лютого - перегін Курдюмівка - Бахмут-2. А 10 лютого 2017 року заблоковано ділянку Фенольна - Кривий Торець, рух нею повністю припинений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-