Порошенко - блокувальникам Донбасу: Не ви ці землі збирали, і не вам їх відрізати

Порошенко - блокувальникам Донбасу: Не ви ці землі збирали, і не вам їх відрізати

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що учасники блокування залізниці на Донбасі блокують не ОРДЛО, а боротьбу України за територіальну цілісність.

Про це глава держави сказав, відкриваючи у четвер засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу підкреслити, що вони блокують не "ОРДО" і "ОРЛО". І не їм створюють проблеми. Вони блокують Україну, вони блокують нашу боротьбу за відновлення територіальної цілісності, і, власне кажучи, це і є основна мета", - наголосив Президент.

На його переконання, Україна може повернути свої території винятково політико-дипломатичним шляхом. При цьому він дорікнув окремим політикам, які заявляють, що окуповані українські землі варто просто відрізати.

"Тому що є тверда моя позиція, є тверда позиція нашої команди, виключно політико-дипломатичним шляхом ми повинні повернути ці території України, і абсолютно інша, помилкова позиція політиканів, які кажуть, що треба відрізати цю територію і де-факто подарувати її. Ще раз підкреслюю: не ви ці землі збирали, і не вам їх відрізати", - заявив Порошенко.

Сьогодні вранці Порошенко анонсував, що на засіданні РНБО буде розглянуто питання про невідкладні заходи щодо нейтралізації загрози енергетичній безпеці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-