Президент оголосив невідкладним законопроект про вшанування подвигу майданівців

Президент оголосив невідкладним законопроект про вшанування подвигу майданівців

Укрінформ
Петро Порошенко оголосив невідкладним проект Закону України про внесення змін до законодавства з метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні.

Про це Глава держави заявив під час заходу з нагоди початку закладення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні — Музею Революції Гідності у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я прийняв рішення та оголошую невідкладним проект Закону України про внесення змін до законодавства з метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні”, - сказав Президент.

Він зазначив, що для того, щоб вирішити питання навколо виділення землі для Музею Революції Гідності йому прийшлося “втручатися в хитросплетіння земних законів”.  “Фактично місце, на якому ми зараз знаходимось, уже стало святим для кожного українця,  без виключення. Воно перетворилося на місце справжнього паломництва. Всім очевидно, що ця земля належить Небесній сотні, - за вищим, небесним правом. Але щоб розрубати вузол, який заводив у глухий кут суперечки щодо власності на цю ділянку, я мусив втручатися в хитросплетіння земних законів”, - заявив Порошенко.  

Глава  держави наголосив, що потрібно зберегти в національній пам’яті ті події, які нагадуватимуть прийдешнім поколінням про ціну здобутої для них свободи. “І тому увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні та подій Революції Гідності  – питання державної ваги. Спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні як місця національної пам’яті  – наше всенародне завдання. Минулого року я висловив наше спільне переконання, що меморіальний комплекс має бути розташований тільки за адресою “Алея Героїв Небесної сотні”, - заявив він.

Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-