Петренко: На жаль, за останній рік НАЗК не проявило своєї ефективності

Петренко: На жаль, за останній рік НАЗК не проявило своєї ефективності

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко заявив про відсутність протистояння між Мін'юстом і Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про це він повідомив у ефірі Громадського радіо.

«Немає жодного протистояння. Є чітка позиція міністерства, що будь-який державний орган має діяти на підставі Конституції, закону і Конвенції з прав людини», - зазначив міністр юстиції.

Він підкреслив, що коли створювали НАЗК, то він особисто вносив закон про запобігання корупції в парламент.

«Але, на жаль, за останній рік НАЗК не проявило своєї ефективності, на відміну від інших антикорупційних органів. НАБУ дає результат у вигляді конкретних справ і кримінальних проваджень, повертає гроші до державного бюджету. А чим займалося НАЗК? Усі гуртом робили за них систему електронного декларування, щоб вона запрацювала. Вони отримали величезне бюджетне фінансування, але не змогли розробити нормативну базу для своєї роботи», - зазначив Петренко.

Як повідомляв Укрінформ, Петренко звинуватив НАЗК у саботуванні видачі висновків зі спецперевірок майбутніх чиновників та заявив, що колектив НАЗК показав свою безвідповідальність, коли протягом тривалого часу не міг створити якісний Порядок перевірки е-декларацій і це довелося робити Мін'юсту, Секретаріату Кабміну та представникам громадськості.

10 лютого стало відомо, що НАЗК затвердило порядок перевірки електронних декларацій чиновників, розроблений Міністерством юстиції.

13 лютого Петренко повідомив, що зареєстрував Порядок повної перевірки електронних декларацій чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-