Про поїздки на інавгурацію Трампа нардепи звітуватимуть у е-деклараціях

Про поїздки на інавгурацію Трампа нардепи звітуватимуть у е-деклараціях

Укрінформ
Народні депутати та інші посадовці, які їздили до США на інавгурацію президента Дональда Трампа і молитовний сніданок за його участю, повинні будуть відобразити це в е-деклараціях за 2017 рік.

Про це у понеділок на семінарі на тему: "Друга хвиля: хто і як подає е-декларації з 2017 року?" в Укрінформі заявив у відповідь на запитання кореспондента агентства експерт ПРООН Дмитро Котляр.

"Ці витрати і цю подорож вони (народні депутати. - Ред.) здійснювали в цьому році, відповідно вони повинні будуть задекларувати їх у наступному році, якщо, звичайно, там видаток перевищує поріг (80 тис. грн - Ред.). Скоріш за все, там буде перевищення, бо є витрати на подорож, але там, здається, ще треба було придбати квиток, щоб потрапити на інавгурацію і молитовний сніданок. Вартість цього квитка явно перевищує цей поріг, тобто їм необхідно буде зазначити цей видаток у своїй наступній декларації", - сказав Котляр. 

Він уточнив, що ми це побачимо вже в наступному році.

Стосовно передбаченого в законі повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, експерт зазначив, що воно подається упродовж 10 днів після отримання доходу або придбання майна на суму більше 50 прожиткових мінімумів, тобто понад 80 тис. грн.

"Але в законі зазначено, що це лише в тому разі, якщо було придбано якесь майно. Тобто якщо були придбані туристичні послуги, то це не підпадає під це повідомлення. Скоріш за все, у цьому випадку вони не повинні були його подавати", - зазначив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-