Білорусь скасувала заборону на в'їзд Жадану

Білорусь скасувала заборону на в'їзд Жадану

Укрінформ
Білорусь анулювала заборону на в’їзд українському письменникові Сергію Жадану. 

Рішення про це ухвалене впродовж кількох годин, інформує білоруська редакція Радіо Свобода

"Те, що питання позитивно вирішилося, це гарне свідчення, що суперечностей між нами немає. Дуже сподіваюся на те, що це не тенденція, а випадок", – прокоментував Жадан.

Новому рішенню білоруської влади передувала жорстка реакція дипломатів і публічних діячів.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з керівником білоруського зовнішньополітичного відомства Володимиром Макеєм ситуацію із затриманням Жадана.

Через цей інцидент МЗС України викликало посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола, а Посольство України направило ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі.

Нагадаємо, Сергія Жадана, який прибув у Мінськ для участі в поетичному фестивалі "Вірші на асфальті", минулої ночі просто з готельного номера забрала міліція і доправила у відділок, де він провів усю ніч. Білоруські правоохоронці пояснили, що Жадану 2015 року заборонили в'їзд на територію РФ за нібито "причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь та Казахстан перебувають в одній візовій зоні із РФ, то заборона автоматично переходить і на ці країни.

Вранці 11 лютого Жадана відпустили, попередивши про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін і поставивши вимогу у триденний термін залишити територію республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-