Лінкявічус налаштований розповісти колегам все, що побачив на Донбасі - Геращенко

Лінкявічус налаштований розповісти колегам все, що побачив на Донбасі - Геращенко

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, посол Литви в Україні Марюс Януконіс та перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко здійснили поїздку на Донбас.

Про це Геращенко написала у Фейсбуці.

"Міністр Лінкявічус налаштований розповісти все, що він побачив, своїм колегам - міністрам закордонних справ країн-членів ЄС. Ці свідчення, ця інформація з перших вуст є безцінною в дискусії щодо санкцій проти РФ, в донесенні правди і країнам ЄС, і країнам НАТО", - зазначила Геращенко.

За її словами, делегація побувала в Авдіївці. Там за час обстрілів наприкінці січня - на початку лютого постраждало майже 300 приватних будинків, майже 2 тижні не було світла і води. "Авдіївка потихеньку відходить від жаху, продовжуються ремонтні роботи, світ і вода (холодна), вже є, гарячої не було з 2015 року, бо не дають провести ремонтні роботи в сірій зоні", - написала перший заступник голови ВР.

Представники Литви та українського парламенту провели зустріч із військовими. "Подякували героїчній 72 бригаді. В Іри Луценко два дні тому був день народження і вона попросила колег і друзів подарувати їй безпілотник і інші важливі для армії речі. Сьогодні з радістю передали все це керівництву 72 бригади", - пише Геращенко.

За її словами, міністр Лінкявічус планував відвідати район старої Авдіївки, яка найбільше постраждала від обстрілів і також промзону, але військові не радили, не пустили, тому що на лінії фронту неспокійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-