Ескалацією на Донбасі Москва хоче вплинути на нову адміністрацію США - Гройсман

Ескалацією на Донбасі Москва хоче вплинути на нову адміністрацію США - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що за нинішньою ескалацією конфлікту на Донбасі стоять плани Москви вплинути на нову американську адміністрацію.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому таблоїду BILD, опублікованому в п'ятницю.

"Що стосується термінів атак: я не вірю у збіги; все було чітко підготовлено і контролюється Росією", - заявив глава уряду напередодні другої річниці Мінських домовленостей.

Він відкинув звинувачення в тому, що це українська армія спровокувала насильство.

"Це нонсенс!", - заявив Гройсман і запропонував усім, хто таке каже, приїхати в східну Україну і подивитися на власні очі на ситуацію, в якій опинилися тисячі ні в чому невинних українських сімей, у тому числі сотні дітей. "Ми хочемо миру, але Росія хоче і надалі дестабілізувати Україну", - сказав він.

Прем'єр розповів, що сам побував нещодавно на фронті й переконався в тому, "наскільки по-варварськи сепаратисти за допомогою російської армії стріляють у цивільне населення, як вони використовують важке озброєння проти українського народу". Авдеевку він назвав "особливо жорстоким прикладом того, як Росія намагається знищити Україну".

Гройсман наголосив, що Україна має бути готова до всього, до того, щоб чинити "запеклий опір", відзначивши, що українська армія значно зміцнилася за останні роки.

Він висловив надію на те, що канцлер ФРН Ангела Меркель, яка є великим другом України і захисником європейських цінностей, не допустить ослаблення санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-