Петренко: Ми не можемо постійно працювати за НАЗК

Петренко: Ми не можемо постійно працювати за НАЗК

Укрінформ
Міністерство юстиції буде моніторити роботу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про це журналістам заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо моніторити роботу НАЗК і розраховуємо, що колеги НАЗК зроблять висновки і почнуть працювати в нормальному режимі, професійному режимі й давати результати, які очікують українці», - заявив міністр.

За його словами, мова йде про перевірки декларацій, нормальне функціонування системи електронного декларування, розробленого Мін'юстом і урядом, притягнення до відповідальності осіб, які допускають неправду в деклараціях, а також що не буде «незрозумілих переслідувань вибіркових політиків за безпідставними заявами, як це НАЗК пробувало робити в перші місяці своєї роботи».

Міністр підкреслив, що люди, котрі отримують заробітну плату, повинні займатися тими обов'язками, на які їх було обрано.

«Не може Міністерство юстиції і фахівці Міністерства юстиції робити роботу, наприклад, антимонопольного комітету. Так ніколи не було і так не буде. Так само ми не можемо постійно робити роботу НАЗК і готувати за них нормативну базу. Саме основне, що наступний етап - це проведення перевірок. Якщо немає достатньої фаховості розробити порядки, то які будуть питання тоді щодо якості тих перевірок?», -  зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр юстиції Павло Петренко звинуватив НАЗК у саботуванні видачі висновків зі спецперевірок майбутніх чиновників та заявив, що колектив НАЗК  показав свою безвідповідальність, коли протягом тривалого часу не міг створити якісний Порядок перевірки е-декларацій і це довелося робити Мін'юсту, Секретаріату Кабміну й представникам громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-