Санкції проти РФ мають лишатися, але треба йти на діалог - Ципрас

Санкції проти РФ мають лишатися, але треба йти на діалог - Ципрас

Укрінформ
Санкції проти Росії потрібні, щоб знайти шляхи врегулювання ситуації, в якій опинилась Україна через агресію РФ.

Про це прем’єр-міністр Грецької Республіки Алексіс Ципрас сказав на спільному з Президентом України Петром Порошенком брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Санкції мають продовжуватися, але ми мусимо віднайти діалог, бо санкції не можуть бути просто як покарання. Ми запроваджуємо санкції, щоб поговорити і знайти шляхи вирішення питання", - сказав Ципрас.

За його словами, ця криза в Україні вплинула на зв’язки з усіма країнами, на відносини Євросоюзу з Росією. "Я можу сказати, що це впливає на безпекову та енергетичну ситуацію в регіоні. Зважаючи на все це, вважаємо що ми повинні вдатися до всіх можливих заходів, щоб напрацювати "дорожню карту" подолання кризи", - сказав Ципрас.

Він зазначив, що Греція має особливий інтерес та зацікавленість у налагодженні ситуації та встановленні миру в Україні, "оскільки на Сході проживає велика кількість етнічних греків і є очевидним, що криза в Україні впливає на Грецію".

Ципрас також підкреслив, що Греція чітко дотримується міжнародного права та вважає, що територіальна цілісність будь-якої держави має бути непорушною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-