У НАЗК відповіли Петренку на

У НАЗК відповіли Петренку на "саботаж"

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) стверджують, що не саботують видачу висновків зі спецперевірок майбутніх посадовців. 

Про це на сторінці у Facebook повідомила глава НАЗК Наталія Корчак. 

«Не треба шукати саботажу там, де його немає. Спецперевірки по кандидатах на посади після проходження ними конкурсу були, є й тривають», - зазначила Корчак.

Вона повідомила, що з січня 2017 року, відповідно до норм законодавства, проведено 653 спецперевірки за запитами Вищої кваліфікаційної комісії України, 151 перевірка кандидатів на посади, ще 57 спецперевірок - у роботі.

За словами Корчак, НАЗК повноцінно би виконувало свої зобов'язання щодо перевірок топ-чиновників, якби не кілька факторів.

«Національне агентство повноцінно би виконувало свої зобов'язання щодо перевірок топ-чиновників, в тому числі і представників уряду, але: є бойкот роботи НАЗК (на нормативному та технічному рівнях); є штучно створений пафос державного органу, який на фоні критики інших «вибудовує» власний авторитет; є урядова робоча група, яка працює над розробкою порядків перевірки е-декларацій і моніторингу способу життя, і до якої увійшли представники НАЗК», - заявила вона.

Як повідомляв Укрінформ, міністр юстиції Павло Петренко звинуватив НАЗК у саботуванні видачі висновків зі спецперевірок майбутніх чиновників та заявив, що колектив НАЗК показав свою безвідповідальність, коли протягом тривалого часу не міг створити якісний Порядок перевірки е-декларацій і це довелося робити Мін'юсту, Секретаріату Кабміну й представникам громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-