Данилюк просить перевірити законність візиту Насірова на інавгурацію Трампа

Данилюк просить перевірити законність візиту Насірова на інавгурацію Трампа

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк розкритикував очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова за відвідання інавгурації президента США Дональда Трампа та просить НАЗК та НАБУ перевірити цей "безкоштовний" захід.

Про це на прес-конференції сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Замість того, аби реалізовувати те завдання, яке йому (очільнику ДФС Роману Насірову - ред.) поставило Міністерство фінансів, уряд, Верховна Рада, він займається самопіаром. Більше того, він поїхав у відпустку, не погодивши це з міністром фінансів, який координує його діяльність, а також Прем'єр-міністром України", - сказав Данилюк.

За його словами, це грубе порушення.

"Він поїхав на інавгурацію президента США, в цьому немає нічого поганого, але це досить недешеве задоволення: там, де він був, коштує приблизно 250 тисяч доларів. Це немаленька сума, і чи є вона задекларованою, а якщо ні - і це було безкоштовно, то чому саме керівника ДФС запрошують на такий захід безкоштовно, може, це є послуга чи подарунок, а законодавство забороняє напряму приймати такі подарунки і такі послуги. Відповідно до закону я маю звернутися до НАЗК, до НАБУ з відповідним зверненням, щоб вони проаналізували цю ситуацію", - сказав Данилюк.

Як повідомлялося, керівник ДФС Роман Насіров сказав, що був на інавгурації президента США Дональда Трампа, оскільки в цей час перебував у відпустці в США і не міг пропустити таку подію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-