Комісія визначила трьох кандидатів на посаду голови Нацполіції

Комісія визначила трьох кандидатів на посаду голови Нацполіції

Оновлено
Укрінформ
Консультативна комісія визначила і подала міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову трьох кандидатів, які гідні очолити Національну поліцію України, серед них Костянтин Бушуєв, Андрій Вишневський та Сергій Князєв.

Про це в понеділок заявив член консультативної комісії Мікаел Люнгбо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комісія рекомендує (на посаду голови Нацполіції - ред.) в якості першого номера Костянтина Бушуєва, номер другий Андрій Вишневський, номер третій Сергій Князєв", - сказав він.

За словами секретаря комісії Євгена Захарова, комісія обрала найкращих трьох кандидатів за їхніми професійними якостями. При цьому, він підкреслив, що під час інтерв'ю Бушуєв "виявив найбільше розуміння, як треба реформувати Нацполіцію", але водночас, не має досвіду роботи в карному розшуку.

"Всі троє, кожен по-своєму, заслуговують бути призначеним на цю посаду", - наголосив він.

Захаров зазначив, що члени комісії за результатами відбору провели майже двогодинну зустріч з міністром внутрішніх справ і рекомендувала Авакову провести індивідуальні зустрічі з кожним з трьох відібраних кандидатів і після цього надавати кандидатуру на затвердження уряду.

"Ми так зрозуміли, що вже сьогодні такі зустрічі мають відбутися з усіма трьома кандидатами. Тобто рішення про затвердження керівника Національної поліції можна чекати найближчими днями", - наголосив він.

Андрій Вишневський народився 1977 року у Харкові. У 1999 році закінчив Харківський державний університет за спеціальністю "біологія" та Київський університет права при Інституті держави і права ім. В.М.Корецького НАНУ за спеціальністю "правознавство"  (2005). У 1997 - 2000 рр. - працював у Харкові спочатку редактором Харківської обласної державної телерадіокомпанії, потім провідним спеціалістом Управління з питань внутрішньої політики Харківської облдержадміністрації. У 2001-2002 рр. - керівник Програми реформи державного управління Міжнародного центру перспективних досліджень у Києві. З 2002 по 2004 рр. - радник державного секретаря Кабінету Міністрів та начальника Головного управління державної служби України. З 2004  по 2008 рр. - директор Центру сприяння інституційному розвитку державної служби при Головному управлінні державної служби України. З 2008  по 2011 рр. - заступник начальника Головного управління державної служби України із правової роботи, міжнародного співробітництва та модернізації державної служби.  У 2011 року призначений директором Центру правової реформи та законопроектних робіт при Міністерстві юстиції. З 6 липня 2012 року - очолює Координаційний центр з надання правової допомоги Міністерства юстиції України.

Костянтин Бушуєв народився 1977 року на Івано-Франківщині. Закінчив Харківський інститут пожежної безпеки МВС України (2000) та Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю "правознавство". Працював в Головному штабі МВС України та управлінні транспортної міліції України. У 2015 році брав участь у проведенні АТО на Сході України у складі зведених сил МВС України. З грудня 2015 року - заступник голови Національної поліції України.

Сергій Князєв народився 1971 року на Київщині. З 1992 по 2014 рік працював в органах внутрішніх справ України в Київській області. З листопада 2014 року - т. в. о. заступника начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, начальник кримінальної міліції. З 15 липня 2015 року - начальник ГУ МВС України в Закарпатській області. З 4 квітня 2016 року - начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області. З 10 листопада 2016 року - начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-