Порошенко: За злочини в Авдіївці відповідальна Росія

Порошенко: За злочини в Авдіївці відповідальна Росія

Відео
Укрінформ
Повна відповідальність за поточне жорстке загострення ситуації навколо авдіївської промзони, обстріл цивільних кварталів і загибель мирних мешканців Авдіївки лежить на Росії і підтримуваних нею бойовиках.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради щодо гуманітарної ситуації в Авдіївці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жорстке загострення ситуації в Авдіївці, навколо промзони, обстріл цивільних кварталів та загибель мирних мешканців, поранення журналістів та загибель українських військових - повна відповідальність за це лежить на російській стороні і бойовиках, яких вона підтримує", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що Росія повністю контролює бойовиків на Донбасі. "Наголошую на тому, що теза про те, що вона їх не контролює, є абсолютно хибною, тому що в кожному підрозділі знаходяться кадрові російські військові, які виконують накази Російської Федерації", - сказав він.

Глава держави додав, що наступ на позиції українських військ був організований російськими військами і бойовиками, які ними контролюються.

"Українська сторона зробила все можливе для того, щоб відбити ці атаки, розпочаті наприкінці січня, і весь час наголошує на необхідності припинення вогню. Сьогодні вночі в Авдіївці з системи залпового вогню були обстріляні житлові квартали і пункт роздачі гуманітарної допомоги, загинули мирні мешканці", - заявив Порошенко.

За словами Президента, проросійські бойовики свідомо не дають працювати ремонтним бригадам, які організувала українська сторона.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-