На

На "пташиних правах" вже 13 із 15 членів ЦВК

Укрінформ
3 лютого закінчився строк повноважень у члена Центральної виборчої комісії Олександра Осадчука.

Про це зазначається на сторінці Комітету виборців України у Facebook.

“Сьогодні, 3 лютого, у ще одного члена Центральної виборчої комісії закінчився строк повноважень. Мова йде про Олександра Осадчука, якого було призначено до складу ЦВК 2 лютого 2010 року. До цього він перебував на посаді завідувача секретаріату парламентської фракції «Блок Литвина»”, - йдеться в повідомленні.

У КВУ підкреслили, що відтепер уже в 13 з 15 членів Центрвиборчкому закінчився строк повноважень, який становить сім років.

У цьому зв’язку Комітет виборців закликав керівників парламентських фракцій і Президента розблокувати процес призначення нових членів ЦВК.

На думку голови КВУ Олексія Кошеля, у Верховній Раді наразі немає 226 голосів на підтримку тих кандидатур, які подав Президент.

«Фракції парламенту мають звернутися до Президента з пропозицією відкликати відповідну Постанову і запропонувати йому оновлений список кандидатур до складу ЦВК. Тим більше, що оновлювати перелік кандидатів і так доведеться з огляду на збільшення кількості членів ЦВК, у яких закінчився строк повноважень», – сказав Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-