У БПП запевняють: парламентська більшість є де-юре і де-факто

У БПП запевняють: парламентська більшість є де-юре і де-факто

Укрінформ
У БПП заявляють, що на сьогодні жодних приводів для розмов про розпад коаліції у Верховній Раді і оголошення дострокових парламентських виборів немає.

Про це заявив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Леонід Козаченко, повідомляє прес-служба цієї політичної сили.

"Парламентська більшість існує де-юре і де-факто, всі рішення законодавчого органу є легітимними, а заявлені окремими політиками причини розпускати парламент – не більш ніж їх фантазії і наміри якимось чином дестабілізувати ситуацію в Раді і в країні в цілому", - сказав він.

За його словами, якби не було більшості, то Верховна Рада не могла б приймати жодного рішення.

"Рішення приймаються на кожному засіданні, більшість працює, і поки це відбуватиметься, парламент нинішнього скликання існуватиме. Якщо ж протягом періоду, прописаного в Конституції, Раді не вдасться прийняти жодного рішення в сесійній залі, тоді її можна розпустити. Але сьогодні парламент працює, і це – найголовніше», – наголосив Козаченко.

Коментуючи ситуацію, коли деякі проекти рішень не знаходять підтримки в сесійній залі з боку фракцій коаліції, депутат зазначив, що навіть всередині фракції не всі можуть голосувати за те чи інше питання, навіть якщо є певний політичний тиск «згори».

"Є окремі депутати, які не можуть проголосувати, тому що потім вони не зможуть спілкуватися з тими, хто їх обирав. Особливо, в основній частині, це – мажоритарники, але й не тільки вони», - зауважив народний депутат.

«Якщо рішення перестануть прийматися, тільки тоді в Президента буде право розпустити Раду у встановлений Конституцією термін», – додав Козаченко.

Як повідомляв Укрінформ, лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко звернувся з позовом до Вищого адміністративного суду Києва про визнання протиправними дій Апарату Верховної Ради щодо надання інформації про поіменний склад коаліції депутатських фракцій у парламенті.

Наразі, згідно з інформацією на сайті парламенту, до складу двох фракцій, які утворили коаліцію - "БПП" та "Народний фронт" - входять 223 депутати.

Як відомо, припинення існування коаліції, згідно з Конституцією, надає право Президенту оголосити дострокові парламентські вибори, якщо протягом 30 днів не буде створено нову коаліцію.

У 2014 році дострокові парламентські вибори відбулися після того, як у попередньому скликанні парламенту була розвалена парламентська коаліція, що стало приводом для розпуску парламенту і оголошення дострокових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-