Канада уважно стежить за ситуацією в Авдіївці – Фріланд

Канада уважно стежить за ситуацією в Авдіївці – Фріланд

Укрінформ
Міністр МЗС Канади дуже занепокоєна ескалацією насилля на сході України і разом з із міністром оборони тісно працює над продовженям місії UNIFIER.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Я дуже уважно слідкую за ситуацією в Авдіївці та перебуваю у тісному контакті із нашим послом Романом Ващуком в Києві», - сказала Фріланд.

Вона додала, що дуже занепокоєна ескалацією насилля на сході України. «Це викликає крайнє занепокоєння і ми засуджуємо дії підтримуваних Росією сепаратистських сил поблизу Авдіївки», - наголосила міністр.

За її словами, уряд Канади наразі активно працює над ухваленням рішення стосовно військової тренувальної місії UNIFIER. «Разом із міністром оборони ми тісно працюємо над місією UNIFIER, яка, на мою думку, чудово виконує свою роботу», - зазначила Фріланд.

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-