У Раді Європи готові допомогти Україні в оцінці закону про судоустрій

У Раді Європи готові допомогти Україні в оцінці закону про судоустрій

Укрінформ
В Раді Європи готові надати експертну допомогу в оцінці закону «Про судоустрій і статус суддів», а також законопроекту щодо удосконалення Регламенту Верховної Ради.

Про це заявив голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг під час зустрічі з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, повідомляє прес-служба парламенту.

“Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг запропонував експертну та консультативну допомогу в оцінці закону про судоустрій та законопроекту щодо реформування Регламенту Верховної Ради України”, - йдеться у повідомленні.

Голова Верховної Ради подякував голові Офісу Ради Європи за підтримку і висловив сподівання на подальшу співпрацю.

«Для нас є дуже важливими експертні оцінки, рекомендації та пропозиції Ради Європи стосовно чинного законодавства та законопроектів. Дуже важливо, щоб українське законодавство було адаптоване в аспекті європейського. Дякуємо за експертну оцінку – ви нам допомагаєте, аби привести до критеріїв європейського законодавства». - сказав Парубій.

Закон «Про судоустрій і статус суддів» було ухвалено в новій редакції в червні 2016 року і підписано Президентом в липні того ж року.

Закон передбачає перехід до триланкової судової системи та утворення протягом шести місяців з моменту набуття ним чинності нового Верховного суду, у складі котрого діятимуть Велика Палата, функцією якої є уніфікація судової практики та вирішення юрисдикційних спорів, та чотири касаційні суди, функцією яких є розгляд справ у касаційному порядку.

Передбачалося, що до часу набуття чинності цим законом буде також ухвалено закон «Про Вищу раду правосуддя». Його було ухвалено в “бюджетну ніч” і 3 січня 2017 року підписано Президентом.

Закон «Про судоустрій і статус суддів» натомість не отримав належної оцінки суспільства. Експерти наголошують, що його об’єктивна оцінка необхідна – з метою виправлення недоліків чи помилок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-