У Європарламенті вимагають рішучої реакції на ескалацію в Авдіївці

У Європарламенті вимагають рішучої реакції на ескалацію в Авдіївці

Укрінформ
У Європарламенті закликають до рішучого реагування ЄС на ескалацію ситуації на Донбасі з боку російських окупаційних військ.

З відповідною пропозицією виступили у середу на пленарній сесії законодавчого органу ЄС депутати Анна Більдт (Швеція) та Анна Фотіга (Польща), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Я хочу висловити занепокоєння багатьох із нас відносно відновлення масованих артилерійських обстрілів у східній Україні", - наголосила Більдт.

Вона зауважила, що загострення ситуації на Донбасі збіглося з проведенням телефонної розмови між президентами США і Росії.

"ЄС повинен відреагувати на це та закликати до припинення вогню, забезпечення гуманітарної допомоги та відновлення політичного процесу", - заявила шведський парламентарій.

Польський депутат Фотіга підтримала колегу, особливо відзначивши гуманітарну кризу в Авдіївці.

У свою чергу, присутня на засіданні високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні також заявила про важливість реагування на загострення ситуації і повідомила, що міністри закордонних справ країн-членів обговорять це питання на своєму засіданні у понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-