ОБСЄ спростовує обстріл українськими військами спостерігачів місії

ОБСЄ спростовує обстріл українськими військами спостерігачів місії

Укрінформ
У Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ спростували повідомлення сепаратистських ресурсів про те, що спостерігачі на чолі з першим заступником глави місії Олександром Хугом нібито потрапили під обстріл з боку українських військ в Авдіївці.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на прес-службу СММ ОБСЄ.

"Ця інформація не відповідає дійсності", - сказала представник прес-служби.

Раніше сепаратистські інформресурси повідомили, що сьогодні вранці в районі Ясинуватої представники СММ ОБСЄ разом з Хугом, а також російські військовослужбовці Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) зазнали артилерійського обстрілу "з боку українських військ в Авдіївці".

Як повідомлялося, 29 січня незаконні збройні формування розпочали обстріли Збройних сил України в м. Авдіївка. Обстріли здійснюються із заборонених Мінськими домовленостями РСЗВ "Град", артилерії калібру 152 мм, 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, танків, а також зі стрілецької зброї.

У місті через систематичні обстріли з боку незаконних збройних формувань склалася критична гуманітарна ситуація. Внаслідок бойових дій було пошкоджено лінії електропередач, а також життєво важливі об'єкти інфраструктури, що призвело до відключення водо- та теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-