Українці Америки закликали США посилити санкції проти Росії

Українці Америки закликали США посилити санкції проти Росії

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА) закликав уряд США, а також міжнародну спільноту посилити тиск на Росію, включно із запровадженням додаткових санкцій, через грубі порушення нею Мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві комітету, оприлюдненій у зв'язку із загостренням ситуації в районі Авдіївки, повідомляє Укрінформ.

"УККА, найбільший національний представницький орган американців українського походження, закликав Сполучені Штати та міжнародну спільноту суворо засудити ці атаки й негайно посилити тиск на Росію з метою запобігання відновлення повномасштабних зіткнень на Донбасі", - наголошується в документі, текст якого наводить Посольство України в США.

Використання систем залпового вогню "Град", артилерії 152 мм та 122 м, мінометів 120 мм та 82 мм, заборонено Мінськими домовленостями, йдеться у заяві. "Відповідне порушення слугує серйозною підставою для посилення цільових економічних санкцій проти Російської Федерації до повного виконання нею своїх міжнародних зобов’язань", - заявили в комітеті.

Посилаючись на дані ОБСЄ, в УККА зауважують, що 17 тис. осіб, з яких близько 2,5 тис. становлять діти, залишились без води, електроенергії та опалення. Більше 400 тис. осіб у прилеглих районах перебувають під загрозою переохолодження, враховуючи зниження температури.

"Всі приховані та неприховані російські сили й обладнання мусять бути виведені з України, включно з відкликанням будь-якої територіальної претензії на Кримський півострів", - наголошується в заяві Українського конгресового комітету Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-