У ПАРЄ закликають окупантів негайно припинити наступ на Авдіївку

У ПАРЄ закликають окупантів негайно припинити наступ на Авдіївку

Заява
Укрінформ
Співдоповідачі ПАРЄ у справах України Хорді Шукла (Іспанія) та Аксель Фішер (Німеччина) висловили глибоку стурбованість через ескалацію насильства та порушення режиму припинення вогню в районі Авдіївки.

Про це повідомляється на сайті ПАРЄ.

"Ми закликаємо проросійських сепаратистів негайно припинити наступ на Авдіївку та обстріли цивільних житлових районів, які можуть призвести до гуманітарної катастрофи та необхідності евакуації цивільного населення", - йдеться в заяві.

Шукла та Фішер також наголосили, що всі сторони конфлікту на Донбасі повинні повністю дотримуватися угоди про припинення вогню і вивести свою важку зброю із взаємоузгодженої зони розведення сторін, як це передбачено Мінськими угодами.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня незаконні збройні формування розпочали обстріли Збройних сил України в м. Авдіївка. Обстріли здійснюються включно із заборонених Мінськими домовленостями РСЗВ "Град", артилерії калібру 152 мм, 122 мм, мінометів 120 та 82 мм, танків, а також зі стрілецької зброї.

У місті через систематичні обстріли з боку незаконних збройних формувань склалася критична гуманітарна ситуація. Внаслідок бойових дій було пошкоджено лінії електропередач, а також ряд життєво важливих об’єктів інфраструктури, що призвело до відключення водо- та теплопостачання. У ці дні температура повітря в Авдіївці опустилась нижче -18 С. У ніч проти 31 січня в місті було оголошено надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-