Бойовики не досягли своїх цілей в Авдіївці, проводять посилення - Тимчук

Бойовики не досягли своїх цілей в Авдіївці, проводять посилення - Тимчук

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська не досягли своїх цілей відтіснити передові підрозділи ЗСУ в районі Авдіївки, Донецької фільтрувальної станції і Ясинуватської розв'язки.

Про це у Фейсбук повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

«Поставлених цілей супротивник не досяг. В результаті вогневої дії українських військ, що обороняються, за бойовими порядками наступаючими тактичної групи окупантів, останні вимушені були після нетривалого вогневого бою відійти на початковий рубіж», - йдеться в повідомленні.

В "ІС" зазначили, що протягом доби російсько-окупаційні війська на Донбасі "продовжували спроби відтіснити передові підрозділи ЗСУ в районі Авдіївці, ДФС і Ясинуватської розв'язки": "Неодноразово силами до посиленої роти, а також окремими взводами і дрібними піхотними групами окупанти атакували передові позиції сил АТО на цій ділянці, діяли за підтримки окремих одиниць бронетехніки (в основному БМП-1\2, також відзначалися дії принаймні 2-х танків), стовбурних артилерійських систем (122-мм і 152-мм) і мінометів (120-мм і 82-мм) ".

Окрім спроб атакувати, окупанти інтенсивно вели мінометно-артилерійський вогонь, у тому числі реактивною артилерією (зафіксовано застосування батареї 122-мм РСЗО БМ- 21 "Град" з житлових кварталів) по тактичних тилах ВСУ, у тому числі по житлових кварталах населеного пункту Авдіївка.

Нині окупанти проводять перегрупування своїх сил і засобів на цій ділянці, підтягують посилення і вогневі засоби.

"Не виключено, що впродовж наступної доби бойовики продовжуватимуть нарощувати зусилля, у тому числі інтенсивність вогневої дії по позиціях українських військ і населеному пункті Авдіївка", - зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-