Представник України при ООН дасть брифінг щодо Авдіївки - Клімкін

Представник України при ООН дасть брифінг щодо Авдіївки - Клімкін

Укрінформ
Загострення ситуації навколо Авдіївки є свідомим провокуванням гуманітарної катастрофи з метою дестабілізувати ситуацію в Україні у більш широкому форматі.

Про це на брифінгу в Маріуполі заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю це (загострення ситуації в Авдіївці - ред.) свідомою дестабілізацією. Я не виключаю, що це пов'язано саме з періодом зниження температури і є свідомим провокуванням гуманітарної катастрофи. Ми прекрасно розуміємо, що ситуація навколо Авдіївки важлива і для Маріуполя, тому це дестабілізація не тільки навколо Авдіївки. Те, що зараз страждають десятки тисяч людей без тепла і без електрики - це і в тому числі спроба дестабілізувати ситуацію і в більш широкому форматі, я в цьому впевнений", - сказав Клімкін.

Він додав, що МЗС звернулося з цього приводу до всіх  друзів України і вчора і сьогодні порушує питання ситуації в Авдіївці на всіх міжнародних майданчиках.

"Буквально за декілька годин наш представник при ООН Володимир Єльченко буде про це говорити на спеціальному брифінгу. Будемо працювати над спеціальним засіданням Ради безпеки ООН, те саме стосується спеціального засідання в рамках Постійної Ради ОБСЄ і в рамках Ради Європи", - зазначив Клімкін.

Відповідаючи на запитання журналістів, він наголосив, що "готовий до будь-яких зустрічей на будь-якому рівні, в тому числі в рамках "нормандського" формату", але для того, щоб зменшити страждання людей від російської агресії, потрібно спільно послідовно тиснути на Росію, щоб змусити її виконувати Мінські домовленості.

"Те, що робить Росія зараз, - це свідоме провокування і свідоме прагнення "злізти" з Мінських домовленостей", - підкреслив Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-