Жебрівський – Порошенку: Після міжнародного тиску на РФ є перші ознаки

Жебрівський – Порошенку: Після міжнародного тиску на РФ є перші ознаки "тиші"

Укрінформ
Після задіяння Президентом України Петром Порошенком усіх міжнародних елементів тиску на Росію, є перші ознаки припинення вогню в районі Авдіївки.

Про це заявив керівник Донецької військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський, звітуючи Президентові про виконання отриманих учора доручень, повідомив у Фейсбуці прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"За його словами (Павла Жебрівського - ред.), після задіяння Президентом усіх міжнародних елементів тиску на Росію, маємо перші ознаки припинення вогню. За даними Генштабу, тиша зберігається лише на Ясинуватському напрямку від Авдіївки, але в районі промзони російські бойовики продовжують обстріли", - написав він.

Очільник Донеччини також доповів, що ремонтні бригади підготовані для негайного виїзду, щоб полагодити системи електро- і газопостачання Авдіївки.

"Саме припинення обстрілів є головною умовою для початку ремонтних робіт. Роботи розпочнуться одразу після підтвердження тиші (припинення обстрілів з боку бойовиків) спостерігачами ОБСЄ", - зазначається у повідомленні.

Як доповів Жебрівський, Центральна міська лікарня Авдіївки забезпечена автономними засобами електроживлення і працює в штатному режимі.

"В Авдіївці вже організовано 11 пунктів обігріву. За дорученням Президента намети і польові кухні містянам надали також військові. Мешканці забезпечуються гарячим харчуванням. Донецька ВЦА відпрацьовує питання добровільної евакуації мешканців міста, в першу чергу дітей та інвалідів. Для цього підготовлені спеціальні автобуси. Бажаючим виїхати варто звертатися до міської ради", - повідомив Цеголко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-