Про повномасштабну евакуацію з Авдіївки поки не йдеться - Жебрівський

Про повномасштабну евакуацію з Авдіївки поки не йдеться - Жебрівський

Укрінформ
В Авдіївці поранено мирного жителя, станом на 12:45 тривають обстріли з боку бойовиків.

Про це повідомив у вівторок на своїй сторінці у Фейсбуці голова Донецької облдержадміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. 

"Станом на 12:45 режиму тиші все ще нема. Російські бойовики продовжують обстріл. В Авдіївці є один поранений серед місцевих мешканців", - написав Жебрівський.

Він зазначив, що рішення про повномасштабну евакуацію наразі не приймається, але в разі її оголошення вже повністю до неї готові.

На даний час, за інформацією Жебрівського, вивозять з Авдіївки людей з особливими потребами у Костянинівку і Білецьке, з лікарняної реанімації вивозять важкохворих, яких переміщають у Костянтинівську лікарню.

Крім цього, одна сім’я виявила бажання вивезти із міста своїх дітей, і військовослужбовці цивільно-військового співробітництва допомагають родині організувати таке вивезення.

Жебрівський також поінформував, що до міста постійно надходять додаткові електрогенератори та польові кухні. Їжу готують на стадіоні «Хімік». Там встановлено наметове містечко. Крім цього, людям розвозять по місту гарячу їжу і воду в термосах.

На стадіоні налагоджено супутниковий зв'язок, є уся необхідна оргтехніка та інтернет.

Як повідомлялося, зараз в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Вранці 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт противника. Зараз бойові дії тривають.

За інформацією військових, озвученою раніше віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, впродовж 29 січня терористичними угрупованнями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

В Авдіївці оголосили режим надзвичайної ситуації у зв'язку із загостренням ситуації з боку бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Постійна рада ОБСЄ проведе сьогодні, 31 січня, спеціальне засідання щодо ситуації в Авдіївці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-