Бойовики посилили штурм Авдіївки щойно закінчилася інспекція ОБСЄ - Турчинов

Бойовики посилили штурм Авдіївки щойно закінчилася інспекція ОБСЄ - Турчинов

Укрінформ
Загострення ситуації біля Авдіївки відбулося після завершення інспекційної поїздки ОБСЄ на сході України.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з міністром національної оборони Литовської Республіки Раймундасом Кароблісом, інформує у вівторок прес-служба РНБО.

"Турчинов повідомив, що загострення ситуації біля Авдіївки відбулося після завершення інспекційної поїздки ОБСЄ на сході України", - йдеться у повідомленні

Секретар РНБО нагадав, що за позаминулу добу Україна втратила 4 бійців, 12 було поранено, а минулої доби було вже троє вбитих і значно більше поранених - 23, але втрати російських гібридних військ значно перевищують українські. "Всі їхні спроби прорвати нашу оборону приречені на поразку", - наголосив Турчинов.

За його словами, Україна завжди відчувала підтримку народу та керівництва Литви. "Першими зарубіжними політиками, які виступили на Майдані, були литовці", - нагадав він, додавши, що за останні три роки наші відносини зміцнилися ще більше.

Співрозмовники обговорили поточну ситуацію в регіоні, що склалася внаслідок агресивних дій Росії. "Для Росії дестабілізація ситуації в Україні - шлях посилення своїх позицій в регіоні", - сказав секретар РНБО, наголосивши, що сьогодні гібридна війна ведеться не лише проти України, а й проти ЄС. "Кремль всілякими методами намагається розколоти єдність ЄС", - заявив він.

Співрозмовники обговорили необхідність посилення військово-технічної двосторонньої співпраці. Крім того, констатували безальтернативність санкцій проти Росії як країни-агресора.

Сторони погодились щодо необхідності тісної координації дій силових відомств в умовах агресивної політики РФ у Європі.

Зі свого боку, Каробліс наголосив, що Литва завжди підтримувала Україну на її шляху до Європи і готова "і надалі бути для України та її народу надійним партнером, та, найголовніше, - другом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-