Прем'єр переконаний, що парламент має якісніше контролювати оборонку

Прем'єр переконаний, що парламент має якісніше контролювати оборонку

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що парламент має системніше та ретельніше контролювати оборону сферу.

Про це він сказав у вечірньому ефірі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується оборонної промисловості вцілому, то я вважаю, що тут треба перейти до ще більш якісної системи парламентського контролю. Ми обговорювали це питання, але тут треба зробити таким чином, щоб усе було засекречене, але таким чином, щоб і контроль здійснювався», - сказав Гройсман.

"Якщо ми будемо оприлюднювати те, яке замовляємо озброєння, з якими воно тактико-технічними характеристиками - це те ж саме, що наших військових добровільно підставити під удари іншого озброєння, яке може мати кращі характеристики", - відзначив Глава уряду.

Що є стосується концерну "Укроборонпром", то тут Гройсман відзначив: «Я вважаю, що тільки наявність наглядової ради із двох осіб для "Укроборонпрому" - це буде просто Фількина грамота, це буде означати, що для відведення очей начебто когось призначили, а результати не отримали».

Він переконаний, що до вирішення цього питання варто підійти системно, а до самої наглядової ради концерну варто включити 10-12 сертифікованих фахівців із бездоганною репутацією, які будуть мати доступ до державної таємниці, щоб вони відслідковували те, яким чином ведеться робота.

«Разом з тим необхідно забезпечити ефективне використання того, що потрапляє у оборонну сферу», - додав Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-