Справа Януковича: у ГПУ пояснили, що гальмує обвинувачення про держзраду

Справа Януковича: у ГПУ пояснили, що гальмує обвинувачення про держзраду

Укрінформ
У Генпрокуратурі планують направити до Печерського райсуду обвинувальний акт у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича уже в лютому.

Про це повідомив під час прес-конференції прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

"Якщо сторона захисту не зволікатиме своїм правом на ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, то обвинувальний акт потрапить до суду уже в лютому", - сказав він.

Кравченко розповів, що адвокатам Януковича вручили повістки на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи на 31 січня, 1, 2 , 3 лютого, а також 6, 7 і 8 лютого.

"Професійні захисники здатні протягом 10 днів ознайомитися з матеріалами досудового розслідування... У разі затягування процесу ознайомлення зі справою, ми подаватимемо клопотання до Печерського райсуду для встановлення конкретних строків для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування", - додав прокурор.

У разі якщо Янукович не з`явиться на судове засідання у своїй справі, прокуратура клопотатиме про його заочне засудження, наголосив Кравченко.

"Слідство і процесуальне керівництво працювало день і ніч, щоб швидше закінчити розслідування цієї справи", - пояснив прокурор достатньо короткий термін розслідування цієї справи. Наразі у цій справі в суді готові надати покази більше 30 свідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-