Янукович готовий свідчити про держзраду лише

Янукович готовий свідчити про держзраду лише "з-під путінського крила"

Заява
Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович готовий надати свідчення у справі про держзраду за нинішнім місцем проживання - у Ростові-на-Дону.

Про це йдеться в його заяві до Генеральної прокуратури, текст якої оприлюднив адвокат Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У будь-який зручний для Вас час Ви можете особисто прибути за місцем мого проживання, яке Вам відомо, для отримання від мене показів, вручення необхідних документів та проведення інших процесуальних дій. При цьому прошу Вас врахувати наявність у мене бажання співпрацювати зі слідством та повідомити про всі дійсні обставини справи для проведення всебічного і неупередженого розслідування", - йдеться в заяві президента-втікача. 

Водночас його захисник стверджує, що запити Генпрокуратури в частині вручення Януковичу повідомлення про підозру наразі перебувають у правоохоронних органах Російської Федерації. Таким чином, зазначає адвокат, Янукович досі не отримав повідомлення про підозру.

Водночас Сердюк запевнив, що екс-президент готовий приїхати до України для надання свідчень за умови гарантування йому безпеки і розслідування кримінальної справи стосовно замаху на нього.

"Захист зараз подасть підписану Януковичем заяву про забезпечення його участі у процесі і повідомить слідчого про подання скарги, якою вимагає зобов’язати слідчого виконати постанову (головного військового прокурора) Анатолія Матіоса про продовження строку досудового слідства до 28 березня та вчинити необхідні слідчі дії, визначені в цій постанові", – заявив адвокат.

Раніше прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко заявив, що підозрюваному у держзраді екс-президенту Віктору Януковичу в Україні нічого не загрожує.

Нагадаємо, Генпрокуратура викликала Януковича на допит у справі про держзраду на 27 та 30 січня.

Водночас Головна військова прокуратура ГПУ підготувала уточнену підозру екс-президенту в справі про державну зраду. Зокрема, під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович звертався з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-