Україна і Фінляндія пов'язані досвідом протистояння зовнішньому агресору - Порошенко

Україна і Фінляндія пов'язані досвідом протистояння зовнішньому агресору - Порошенко

Укрінформ
Україну і Фінляндію пов'язує досвід протистояння зовнішньому агресору, а історична постать маршала Карла Густава Маннергейма, який зробив величезний внесок в оборону Фінляндії проти російського агресора, дуже популярна в Україні.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції у Гельсінкі з Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші держави пов'язані не лише 100-літньою традицією співпраці, спільними цінностями, а й досвідом протистояння зовнішньому агресору. Шановний пане Президенте, Ви навіть уявити собі не можете, наскільки історична постать пана Маннергейма популярна в Україні і є зразком служіння Батьківщині", - наголосив глава держави.

Він подякував президентові Фінляндії за підтримку України в умовах гібридної війни, яку веде Росія проти нашої держави.

"Ви найкраще розумієте Україну, і надзвичайно важливе таке розуміння зараз, в умовах триваючої гібридної війни проти України. Я хотів би подякувати особисто Вам, пане Президенте, за чітку підтримку незалежності та територіальної цілісності України. Дякую за те, що Фінляндія твердо стоїть на збереженні санкцій проти РФ аж до повного виконання Мінських угод", - сказав Порошенко.

Глава держави також подякував Фінляндії за участь у Спільній моніторинговій місії ОБСЄ людськими та фінансовими ресурсами, допомогу внутрішньо переміщеним особам в Україні та практичну підтримку процесу гуманітарного розмінування Донбасу.

"Дякую також за тверду позицію Фінляндії у прискоренні надання Україні безвізового режиму, забезпечення завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію та великий обсяг технічної допомоги, яку в цих непростих умовах Фінляндія надає Україні", - додав Президент.

За його словами, сьогодні вперше за 11 років відбувається офіційний візит Президента України до Фінляндії. Водночас нинішня зустріч глав держав вже є 11-ою за ліком. "Дуже приємно, що у нас налагодився з Президентом регулярний, по-справжньому партнерський діалог", - зазначив Порошенко.

Він також відзначив символічність того, що цей візит відбувається у 25-ту річницю поновлення дипломатичних відносин між Україною та Фінляндією. Порошенко нагадав, що встановлені дипвідносини були майже 100 років тому - у 1919-му.

Президент запросив фінського колегу відвідати Україну у 2017 році з офіційним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-