Порошенко посилив захист критичної інфраструктури

Порошенко посилив захист критичної інфраструктури

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко увів у дію грудневе рішення РНБО про удосконалення заходів забезпечення захисту об'єктів критичної інфраструктури.

Відповідний указ №8/2017 опублікований на сайті Глави держави.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року "Про удосконалення заходів забезпечення захисту об'єктів критичної інфраструктури", - йдеться у документі. 

Контроль за виконанням рішення покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Рішення РНБО від 29 грудня 2016 року було прийнято "з метою забезпечення комплексного вдосконалення правової основи захисту критичної інфраструктури та створення системи державного управління її безпекою".

Воно передбачає розробку та схвалення у двомісячний строк Кабінетом Міністрів України за участю Національного інституту стратегічних досліджень концепції створення державної системи захисту критичної інфраструктури та план заходів з її реалізації.

Також у двомісячний строк після схвалення концепції має бути розроблений за участю Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України і Національного банку України проект Закону України "Про критичну інфраструктуру та її захист", який повинен бути внесений в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України.

"Службі безпеки України вжити у тримісячний строк заходів щодо удосконалення контррозвідувального забезпечення та захисту критичної інфраструктури", - також йдеться у рішення РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-