Україна розраховує на наступництво у співпраці з новою адміністрацією США - Порошенко

Україна розраховує на наступництво у співпраці з новою адміністрацією США - Порошенко

Укрінформ
Українська влада дуже розраховує на наступництво у плідній співпраці з новою адміністрацією США. 

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би висловити слова щирої подяки за поради, за допомогу доброму другу віце-президенту Байдену і нинішній адміністрації США. І дуже розраховуємо на наступництво у нашій спільній роботі з боку нової адміністрації США", - сказав глава держави.

Порошенко зазначив, що на сьогоднішній зустрічі з віце-президентом США відбувся обмін думками щодо подальшої розбудови американсько-українського стратегічного партнерства. 

"Ми поважаємо демократичний вибір американського народу та готові до ефективної та плідної співпраці з новою адміністрацією", - наголосив Президент. 

Він також наголосив, що Україна має двопалатну, двопартійну підтримку з боку Конгресу й Адміністрації США. "Ми цінуємо цю підтримку і щиро на неї розраховуємо", - зауважив Порошенко.

Він додав: "Я сподіваюся, що і далі українське питання буде об'єднувати весь американський політикум, і далі українське питання буде залишатися серед його перших пріоритетів".

Глава держави також привітав "перші обнадійливі сигнали", виголошені під час сенатських слухань кандидатів на посади державного секретаря Тіллерсона та міністра оборони США Меттіса.

"Так, нинішня агресивна Росія - це пріоритетна загроза і для США, і для України. Так, Росія вторглася на територію України, окупувавши частину Донбасу та Криму. Крим - це Україна. І ми вдячні за те, що представники нової адміністрації чітко стоять на цих позиціях", - заявив Порошенко.

Президент також подякував за нещодавнє рішення Вашингтона розширити санції проти РФ. "Наголошую на тому, що ці санкції мають залишатися чинними до того часу, поки не буде відновлено територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом. Вірю, що ми точно переможемо, бо правда на боці України, а справедливість  - вона завжди сильніша за зброю", - підкреслив глава держави. 

Сьогодні вранці Порошенко провів зустріч з віце-президентом США Джозефом Байденом, який прибув до України з робочим візитом. Після зустрічі відбулися українсько-американські переговори у розширеному складі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-