Яшин - Трампу: Не потрібно торгувати Україною за угоду в Сирії

Яшин - Трампу: Не потрібно торгувати Україною за угоду в Сирії

Укрінформ
Ведучий опозиційний політик Росії і критик президента Росії Володимира Путіна Ілля Яшин має послання для майбутньої адміністрації Трампа: не торгувати Україною за угоду в Сирії.

Про це пише видання Politico.

Яшин попереджає, що будь-яка розрядка з Росією, яка включає в себе полегшення санкцій через анексію Криму у 2014 році і вторгнення в східну частину України - навіть в обмін на виведення з Сирії російської військової підтримки режиму президента Башара Асада - буде ударом по руху російської демократії і тільки підбадьорить Кремль.

«Путін може поступитися США своїми позиціями в Сирії в обмін на (визнання) президентом Трампом України як зони російського впливу», - зазначає автор звіту "Гібридна агресія Кремля" Ілля Яшин.

За його словами, Україна не повинна бути розмінною монетою в «цій глобальній політичній грі».

Яшин був у Вашингтоні цього тижня для зустрічі з членами Конгресу, під час яких він висловив занепокоєння з приводу зв'язків з російським режимом деяких радників обраного президента, в тому числі висунутого на посаду держсекретаря США Рекса Тіллерсона (колишнього генерального директора ExxonMobil, який має особисті зв'язки з Путіним) і радником з питань нацбезпеки Майком Флінном.

"Ми постійно чуємо, що Трамп і Путін продовжують говорити один про одного. Ми не можемо не помітити членів нової адміністрації, які прийшли з бізнесу, і це дає велику причину для занепокоєння", - сказав Яшин.

Путін, на його думку, прагне скоротити "глобальну угоду" з Трампом, щоб докорінно змінити міжнародний порядок.

«Якщо Захід відмовиться від України, Путін може піти далі», - зазначив політик у своїй доповіді.

Яшин вважає, що результат зіткнення між Кремлем і Україною також буде безпосередньо впливати на майбутнє Росії і Європи. 

Опозиціонер наголошує на безперервному тиску міжнародного суспільства на Путіна, оскільки в протилежному випадку той застосовуватиме ті ж методи, що і в Україні, в країнах колишнього СРСР - Молдові, Білорусі і Казахстані. Також існують ризики загроз і для країн Балтії,  незважаючи на їх членство в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-