Російська опозиція «попереджає» Трампа про небезпеку поступок Путіну

Російська опозиція «попереджає» Трампа про небезпеку поступок Путіну

Укрінформ
Росія веде проти України війну нового типу: йдеться про провокації, агресивну пропаганду, корумпованих місцевих політиків та бізнесменів. Водночас якщо нова адміністрація США дозволить Росії забрати частину української території, це завдасть великої шкоди загальноєвропейській безпеці.

Про це заявив російський опозиційний політик Ілля Яшин, який є автором звіту "Гібридна агресія Кремля", повідомляє WSJ.

"Це – новий тип війни... Мова йде про провокації, агресивну пропаганду, корумпованих місцевих політиків та бізнесменів. Цікаво, що місцеві кримінальні олігархи в Україні стали агентами Путіна. Наведено багато прикладів цього. Зокрема, таким є пан Онищенко, який був одним із ключових олігархів з близького кола колишнього президента України Януковича. Він був газовим бароном України. І зараз він стає ключовим публічним спікером проти України в російських ЗМІ – одним із найбільших кремлівських проектів, спрямованих проти України", - зазначив Яшин.

Російський політик також висловив надію, що обраний президент США Дональд Трамп та висунутий ним на посаду держсекретаря США Рекс Тіллерсон є "не прокремлівськими, не прокитайськими чи проєвропейськими", а насамперед проамериканськими політиками.

"І я дуже хотів би вірити, що вони будуть тримати в фокусі питання України, оскільки це стосується не лише народу України, Росії, це стосується в першу чергу структури європейської безпеки. І якщо ви даєте Путіну можливість "з'їсти" частину України, це завдасть великої шкоди загальноєвропейській безпеці. Цього не повинно статися", - підкреслив Яшин.

Він висловив переконання, що політика нової адміністрації США щодо України і Росії повинна грунтуватися на цінностях. "Ви знаєте, що для Путіна, для усіх диктаторів дуже комфортно мати діалог у стилі звичайного бізнесу, прагматичному стилі. І я переконаний, що ваша адміністрація буде будувати політику щодо України, Європи чи відносин з Росією на цінностях. Для Путіна це є дуже небезпечно", - вважає російський політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-