ВРЮ реорганізувалася у Вищу раду правосуддя

ВРЮ реорганізувалася у Вищу раду правосуддя

Укрінформ
Вища рада юстиції реорганізувалася у Вищу раду правосуддя. 

Про це на брифінгу розповів очільник органу Ігор Бенедисюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Вища рада юстиції прийняла історичне рішення про реорганізацію у Вищу раду правосуддя, яка має стати основним органом захисту суддівської незалежності та взяти на себе відповідальність за стан  та авторитет судової влади", - сказав він. 

Бенедисюк наголосив, що орган не лише змінив назву, але й набув нових повноважень. "Тепер судова влада позбулася політичного впливу, тому що Вища рада правосуддя відповідатиме за формування суддівського корпусу, рекомендуватиме президенту обрати суддів, звільнятиме суддів без згоди Верховної Ради, здійснюватиме дисциплінарні провадження відносно суддів та регулюватиме фінансування судів. Ці повноваження дають можливість не лише відновити довіру до нової системи, але й зробити її незалежною", - вважає він.

Протягом двох місяців ВРП має зареєструватися як новий державний орган. Зазначається, що у його структурі буде створено дисциплінарну колегію, дисциплінарні палати та підрозділ інспекторів.

Бенедисюк нагадав, що реорганізація відбулася на виконання перехідних положень до Конституції в частині правосуддя, до перехідних положень Закону "Про судоустрій і статус суддів" та перехідних положень закону "Про Вищу раду правосуддя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-