ВРЮ на 20 днів відсторонила суддю Київського апеляційного суду

ВРЮ на 20 днів відсторонила суддю Київського апеляційного суду

Укрінформ
Вища рада юстиції на 20 днів відсторонила від посади суддю Київського апеляційного адміністративного Ігоря Петрика.

Таке рішення члени ВРЮ ухвалили, заслухавши клопотання представника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і самого судді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вища рада юстиції ухвалила: клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення від здійснення правосуддя задовольнити частково.  Тимчасово відсторонити суддю Київського апеляційного адміністративного Петрика Ігоря Йосиповича від здійснення правосуддя у зв`язку з притягненням до кримінальної відповідальності на строк 20 днів до 2 лютого 2017 року", - оголосив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Під час свого виступу суддя Петрик просив членів ВРЮ відкласти розгляд клопотання  керівника САП про відсторонення його від посади строком на два місяці у зв'язку з відсутністю його адвоката, який знайомий з матеріалами справи. Він також заявив, що підозра керівника САП в отриманні ним хабара "сфабрикована і складена з порушенням Кримінального процесуального кодексу".

Однак члени ВРЮ після наради відхилили це клопотання судді.

Як повідомлялося, 1 грудня 2016 року прокурори САП спільно з СБУ у приміщенні  Київського апеляційного адміністративного суду задокументували факт отримання суддею Ігорем Петриком хабара у сумі 5 тисяч доларів.

Суддя Петрик подав документи для участі у конкурсному відборі суддів нового Верховного суду, який Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 7 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-